21 de mituri despre corpul uman

Oamenii obezi nu au metebolism mai lent
E adevărat muşchii consumă în jur de trei ori mai multă energie ca grăsimea, dar celule altor organe din corpul nostru sunt mult mai flămânde.
Oamenii obezi au organe mai mari şi în ansamblu au mai multe celule ce necesită menţinute în continuă funcţionare, comparativ cu omologii lor mai slabi.
Aceasta înseamnă că consumul lor total de energie, sau rata lor metabolică de repaus, este mai mare.
Sursă: Journal of Nutritional Sciences
Fundurile mari sunt mai bune decât burţile mari
Sunteţi un măr, care poartă greutatea în jurul burţii, sau o pară cu povară în regiunea fundului, şoldurilor sau coapselor?
În trecut, “merele” au fost în general considerate cu un risc mai mare de boli de inimă şi diabet, deoarece grăsimele lor abdominale secretă substanţe chimice care stimulează inflamaţiile, cresc tensiunea arterială şi pot cauza rezistenţa la insulină.
În schimb, grăsimea care stă pe fese a fost considerată relativ benignă (nu prezintă pericol), dar recentele cercetări de la Universitatea Davis din California sugerează că aşa numita grăsime “fesieră”, de asemenea, eliberează aceste substanţe nocive.
Cu alte cuvinte, indiferent de forma corpului tău, excesul de grăsime ar putea fi o veste proastă.
Sursă: Universitatea din California, Davis
“Sânii la bărbaţi” provin de la grăsimi
Majoritatea cazurilor sunt provocate de creşterea ţesutului mamar. Aceasta se întâmplă uneori la bărbaţii mai graşi deoarece celule adipoase produc hormonul femenin, estrogenul, care stimulează creşterea sânilor.
În timp ce testosteronul, de obicei, se inhibă, nivelul de testosteron scade odată cu vârsta.
Sursă: UK National Health Service
Barbatii grasi sunt mai buni la pat
Cercetătorii turci au examinat 200 de bărbaţi și au descoperit că aceia cu IMC (indicele de masă corporală) mai mare şi cu burtă evidentă au avut o medie în pat de 7.3 minute; bărbaţii din grupul celor mai subţiri au avut doar 2 minute şi riscul mai mare de a suferi de ejaculare prematură.
Motivul probabil este numărul redus de testosteron, care merge de multe ori mână în mână cu obezitatea. Cu toate acestea, în timp ce bărbaţii obezi ejaculează mai greu , ei se pot confrunta cu problema obținerii erecţiei: a fi obez este, de asemenea, asociat cu disfuncţia erectilă.
Sursă: International Journal of Impotence Research
Trebuie să beţi 8 pahare de apă pe zi
Corpul vostru primește cea mai mare cantitate de apă din mâncare, aşa că nu vă forţaţi să beţi mai multă apă dacă nu vă este sete. Ţineţi minte: există ricul să beți prea multă apă.
Sursă: Care2
Puteţi transpira “toxine” prin sudoare
Glandele sudoripare sunt în pielea voastră, din moment ce ele nu sunt conectate cu alte sisteme ale corpului nu pot elimina “toxine”.
Şi în plus, sudoarea este modul organismului de a se răci, ea este formată din apă, sare şi electroliţi.
Sursă: UAMS
Vaccinul vă dă un virus care vă protejază
De fapt, vaccinurile includ părţi ale unui virus, dar nu sunt de ajuns de puternice pentru a vă face să vă simţiţi rău. În schimb, ele stimulează corpul vostru să creeze anticorpi, astfel, dacă veţi intra vreodată în contact cu un virus corpul vostru va fi deja echipat pentru a lupta împotriva lui.
Sursă: Life Span
Zahărul face copii mai hiperactivi
Studiile au descoperit că acest lucru pur şi simplu nu este adevărat. Copii deja sunt hiperactivi. Dându-le zahăr nu le faceţi nici un rău.
Sursă: Science News
Părul şi unghiile cresc chiar şi după ce muriţi
Am auzit cu toţi acest zvon ciudat, nu-i aşa? Ei bine, din fericire acesta nu este adevărat. Din păcate, adevărul este încă mai înfiorător şi greţos: după moarte, pielea se deshidratează şi se retrage, ceea ce creează falsa impresie că părul şi unghiile sunt încă în creştere. Vise plăcute!
Ieşind afară pe timp rece, mai ales cu părul ud, poţi să te îmbolnăveşti
Răcelile sunt cauzate de sute de viruşi diferiţi, care se transmit direct de la o persoană infectată, dar asta nu are de-a face cu ieşirea afară cu părul ud pe vreme rece.
Sigur că există un risc mai mare să răciți în timpul iernii, dar aceasta se întâmplă deoarece petreceţi mai mult timp în interior, care este mediul principal pentru răspândirea germenilor.
Sursă: Health
Nu trebuie niciodată să treziţi un somnambul
Legenda urbană spune că dacă trezeşti un somnambul, el va intra într-o starea de şoc sau va avea un atac de cord, aceasta este total fals. Totuşi, nu se recomandă să treziţi pe cineva care are somnambulism.
Din moment ce ei sunt într-o stare profundă a somnului, aceasta îi poate trimite într-o stare numită enerţia somnului pentru 30 de minute. Aşadar, în loc să-i treziţi, mai bine ghidaţii uşurel înapoi spre pat. Ei vă vor mulţumi pentru aceasta dimineaţa.
Sursă: Mental Floss
Bărbieritul face părul să crească la loc mai des şi mai închis
Poate vi se pare că părul vostru creşte înapoi ca semn de răzbunare, dar în realitate doar pare aşa. Când părul creşte în mod natural capetele sunt conice, dar când este ras el creşte înapoi tocit, ceea ce îl face să arate mai gros.
Grosimea părului este determinată de rădăcină, sub piele, aşa că nu lăsaţi acest mit să vă reţină de la ras!
Sursă: Everyday Health
Şamponul şi balsamul vă poate repara vârfurile despicate
Am stabilit că părul nu este viu, în ciuda diferitor zvonuri, dar ce înseamnă asta pentru vârfurile despicate?
Deoarece părul tău e mort, dacă vârfurile voastre s-au despicat ele nu pot fi “reparate”. Şamponul sau balsamul, într-adevăr, le pot netezi, dar acesta este doar o soluţie temporară. Pentru a scăpa complet de ele altă eşire decât să le tăiaţi nu este.
Sursă: Self
Diferite zone ale limbii răspund de gusturi diferite
Acest mit îşi are originea de la o cercetare neînţeleasă: un document german a fost tradus greşit în 1901 de către un psiholog de la Harvard.
Nu suntem siguri cum acest mit a rămas în viaţă, deoarece teoria poate fi infirmată foarte uşor. Duceţi-vă, puneţi sare pe limba voastră şi vedeţi dacă puteţi gusta.
Sursă: Livescince
Puteţi “prinde “negi de la alte animale, cum ar fi broaştele râioase
Broasca râioasă, de fapt, nu are negi, umflăturile de pe pielea ei sunt glande şi deoarece negii sunt cauzaţi de viruşi este practic imposibil să vă molipsiţi de la ea.
Totuşi, negii sunt contagioşi, aşa că, dacă atingeţi negul unui om nu vă putem garanta nimic.
Sângele din venele voastre este albastru
De fapt, sângele din venele voastre nu este albastru doar pare aşa din cauza propagării luminii prin pielea voastră.
Sângele îşi schimbă culoarea în funcţie de cât de mult oxigen conţine, este roşu aprins când este bogat în oxigen şi roşu închis când nu este.
Sursă: Science Blogs
Puteţi deveni rezistenţi la anumite antibiotice
Este un fel de înşelăciune, dar această concepţie greşită nu este total incorectă. Voi nu puteţi deveni rezistenţi la antibiotice, dar bacteria poate, astfel încât, chiar dacă luaţi medicamentul corect, este posibil să nu ucideţi complet aceste bacterii.
Sursă: CDC
Vedeţi şi: 7 informaţii utile de înghiţit despre antibiotice
Noi avem 5 simţuri
Un alt mit despre corpul uman de care trebuie să uitaţi
Da, pipăitul, vederea, gustul, auzul şi mirosul sunt acelea care toată lumea le citează. Dar dacă vă gândiţi mai bine… noi avem mai multe simţuri decât aceste cinci.
Puteţi simţi durere, temperatura corpului, echilibrul, trecerea timpului, foame şi multe altele.
Sursă: The Smithsonian
Vedeţi şi: 46 de curiozităţi despre corpul uman
Băuturile alcoolice vă încălzesc
Sigur, dacă este un vin fiert, dar în alte cazuri nu este chiar aşa. S-ar putea să vă simţiţi mai cald când beţi alcool, dar se întâmplă aceasta din cauza că el provoacă dilatarea vaselor, care mişcă sângele cald aproape de suprafaţa pielei.
Acest lucru înseamnă că se pierde căldura la baza corpului, aşa că nu recomand să beţi alcool dacă sunteţi blocaţi în viscol.
Sursă: Discovery
Alcoolul ucide celule ceierului
Consumând mult alcool, el vă poate face să simţiţi că vă ucideţi creierul, dar nu este aşa, este doar o încetinire temporară.
Când alcoolul ajunge la creier, acesta dăunează ţesutului conjuctiv dintre neuroni, dar spre deosebire de părul şi unghiile dvs., creierul vostru se poate repara singur. Astfel prejudiciul adus creierului este minor şi uşor de restabilit.
Sursă: Medical Daily
Pocnirea degetelor provoacă artrită
De obicei, când pocniţi degetele nu faceţi nimic dăunător: trosnitul care îl auziţi este de fapt presiunea scăzută care extrage temporar şi pocneşte bulele de gaz (azot) din articulaţii şi asta nu este dăunător.